Uiteten en afvallen, hoe pak ik dit aan?

Je gaat lekker uiteten bij een restaurant in Uden of omstreken, maar je wilt ook afvallen. Veel van onze klanten komen met deze vraag en ervaren hierbij stress. Dat is totaal niet nodig, uiteten en afvallen gaan prima samen.

5 tips voor uit eten en afvallen

1. Maak voorafgaand een plan

Neem je een voorgerecht? Wel of geen toetje? Wel of geen alcohol? Bedenk van tevoren wat je gaat kiezen en niet op het moment dat je het restaurant binnenloopt. De lekkere geur van eten, de gezelligheid van tafelgenoten en de sfeer kunnen ervoor zorgen dat je ter plekke hele andere keuzes gaat maken dan wat je achteraf gezien verstandig had gevonden.

2. Check online de menukaart

Om weloverwogen beslissingen te maken helpt het om thuis de menukaart al te bekijken. Tegenwoordig hebben veel restaurants de menukaart op internet staan.

  • Uiteten en afvallen

3. 0%-50%-100% regel

Je hebt in een jaar meerdere etentjes gepland staan. Stel jezelf de vraag: hoe belangrijk is dit etentje voor mij? Wij hanteren met onze klanten de 0%, 50% of 100% regel ten opzichte van je doel om af te vallen. Hoeveel procent ga je tijdens dit etentje rekening houden met jouw doel? Je hoeft niet altijd alles te laten voor jouw doel, omdat je dit gewoonweg niet vol kunt blijven houden.

4. Matig de hoeveelheid (alcoholische) drank

Zorg ervoor dat je jezelf focust op het eten in plaats van de drank, hierdoor voorkom je een overmatige calorie-inname. Een wijntje wat bij een gerecht past gaat prima, let alleen op de hoeveelheid.

5. Vraag om aanpassingen van je gerecht

Dat is namelijk altijd mogelijk en wordt steeds vaker gedaan. Een gezonde leefstijl wordt met het jaar belangrijker voor de mens, dus restaurants zijn het gewend. Denk hierbij aan sauzen apart, vragen hoeveel gram het vlees is en of dat er extra groente geserveerd kunnen worden in plaats van de frietjes. #GewoonDoen

Een duurzame oplossing zit in je leefstijl

Hierboven staan een paar tips die praktisch zijn tijdens het uiteten. Maar de focus ligt niet op het detail, waarschijnlijk ga je niet iedere dag uiteten. Eén etentje is niet het probleem voor het afvallen.

Pas je leefstijl aan om je doel te bereiken en te behouden

Wat wil je nou echt? Slaap voldoende, eet normale porties tijdens je ontbijt, lunch en diner. SNOEP MINDER en heb voldoende beweging.

Verander je mindset

Is het glas halfvol of halfleeg? Is het uiteten een last of een uitdaging? Het is maar hoe je ernaar kijkt. Positief en oplossingsgericht denken en doen zorgen voor betere keuzes.

Ga sporten en wordt fitter

Veel van onze klanten ervaren dat wanneer je sport en fitter wordt, je veel betere keuzes kan maken tijdens het (uit)eten. Fit voelen zorgt ervoor dat je mentaal veel sterker bent.

Tijdens ons traject van personal training passen we deze factoren dagelijks toe. Vind je dit artikel interessant voor iemand die je kent? Schroom dan niet en deel het met hem of haar!

Personal trainings group uden - Tom Laurenssen

Tom Laurenssen, personal trainer uit Zeeland.
Heb je naar aanleiding van dit artikel over het uiteten en afvallen vragen dan mag je ook contact met ons opnemen. Hulp nodig bij afvallen? Loop dan vrijblijvend binnen, mail of bel even. Onze personal trainers en vitaliteitscoaches helpen je graag verder.