Waarom je als ondernemer meer moet bewegen

Als ondernemer herken je het natuurlijk wel: volle agenda, weinig tijd, andere prioriteiten en voor je het weet is er alweer een week voorbij waarbij je de sportschool niet gezien hebt. Als ondernemer is het vanzelfsprekend om je bedrijf op de eerste plaats te zetten en andere dingen naar de achtergrond te schuiven, zoals je fysieke en mentale gezondheid. Toch is het erg belangrijk om regelmatig te bewegen. Het kan zelfs bijdragen aan successen binnen je bedrijf! Win-winsituatie toch?!

Stressverlagend

Het runnen van een bedrijf brengt vaak ook stress met zich mee. We weten allemaal dat stress niet goed is voor ons en dat we eventuele stress meteen aan moeten pakken. Door te bewegen zorg je ervoor dat er een bepaalde stof – endorfine – wordt aangemaakt in de hersenen. Dit zorgt er dan weer voor dat jij je beter voelt, beter kunt presteren op je werk en ook tijdens drukke periodes je hoofd koel houdt.

Meer energie en betere concentratie

Je kunt dan nog zo gespierd en afgetraind zijn, wanneer je mentaal niet fit bent, ben je niet in staat om op en top te presteren. Door regelmatig te bewegen verhoog je je energieniveau en krijg je een beter concentratievermogen. Hierdoor wordt jouw productiviteit veel hoger en krijg je veel meer gedaan op een dag.

Denk aan de toekomst

Je wilt natuurlijk dat je bedrijf ook in de toekomst succesvol blijft, maar dat kan alleen als jij ook goed voor jezelf blijft zorgen. Door regelmatig te sporten houd je jouw gewicht op peil, verhoog je jouw immuunsysteem en verklein je de kans op allerlei ziektes en aandoeningen. Regelmatig bewegen kan er dus voor zorgen dat de kans kleiner is dat je uitvalt en je daardoor niet de volle 100% kunt geven voor jouw bedrijf.

Sporten als ondernemer is belangrijk

Out of the box

Ken je dat? Er ligt een complex vraagstuk binnen je bedrijf en je weet maar niet hoe je het op kunt lossen. Door te bewegen geef je je brein de vrijheid om ‘out of the box’ te denken en kom je misschien wel tot innovatieve en creatieve oplossingen voor het vraagstuk.

Doe het samen!

Naast het verbeteren van je fysieke en mentale gezondheid, is de sportschool ook een uitgelezen plek om eens lekker te netwerken. Knoop een gesprekje aan met iemand in de sportschool en wie weet komen hier wel interessante inzichten of samenwerkingen uit! Zo zet je je tijd in de sportschool in als een mooie kans om je bedrijf te laten groeien. Daarnaast is het fijn om samen met een personal trainer aan de slag te gaan om beweging te integreren in jouw dagelijks leven. Een abonnement bij de sportschool is natuurlijk zo afgesloten, maar er naartoe gaan kan lastig zijn. Zeker wanneer je bezig bent met het runnen van jouw bedrijf, kan dat extra duwtje in de rug door een personal trainer van groot belang zijn. Bij personal training wordt er namelijk samen met jou een plan opgesteld dat aansluit bij jouw wensen en behoeften én dat past binnen jouw schema.

Discipline en doorzettingsvermogen

Het bijhouden van een gezonde leefstijl en voldoende beweging vereisen discipline en doorzettingsvermogen. Laat dat nou net twee eigenschappen zijn die ook binnen je bedrijf van groot belang zijn. Door doelen te stellen in je sportieve prestaties, is het makkelijker om deze mentaliteit ook toe te passen in het bedrijfsleven.

Doe er je voordeel mee!

Kortom, sporten is zeker geen tijdsverspilling, ook niet wanneer je een succesvol bedrijf moet runnen. Naar de sportschool gaan kan zelfs een aanvulling zijn op de activiteiten binnen het bedrijf. Meer energie, betere concentratie en netwerken zijn maar een paar van de positieve effecten van het regelmatig bezoeken van de sportschool. Jouw bedrijf kan alleen succes vol zijn wanneer jij zelf ook op en top kunt presteren!

Personal Trainer - Tom Laurenssen

Tom Laurenssen, personal trainer uit Zeeland.
Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over hoe jij beweging in kan zetten om jouw bedrijf te laten groeien? Dan mag je altijd contact met ons opnemen. Of loop vrijblijvend binnen, mail of bel even. Onze personal trainers en vitaliteitscoaches helpen je graag verder.