Sportschool of Personal Trainer?

De keuze tussen een personal trainer of de sportschool kan soms lastig zijn en is afhankelijk van meerdere factoren. Maak een beslissing op basis van de punten die jij belangrijk vindt. We zetten hieronder een aantal punten op een rijtje.

De sportschool

 • Een sportschool is goedkoper dan een personal trainer. Ook zijn er weer verschillende prijsklassen van sportscholen te vinden, maar de sportschool is altijd de goedkoopste keuze.
 • In de sportschool is er minder begeleiding en ben je meer op jezelf aangewezen. Als jij jezelf prima red in de sportschool en zelf jouw doelen kunt bereiken, dan is de sportschool zeker een optie voor jou.
 • Er zijn vaak meerdere mensen aanwezig, dus het zou kunnen zijn dat steeds net dat ene toestel bezet is wat jij op je schema hebt staan. Je bent met het volgen van een trainingsschema dus steeds afhankelijk van de bezetting van de apparaten.
 • Verschillende sportscholen hebben een ruim aanbod aan groepslessen gericht op allerlei doelen zoals conditie, kracht en flexibiliteit. Deze groepslessen worden op een vast tijdstip gegeven en als je graag aan een groepsles wilt deelnemen, dan moet dit tijdstip wel in jouw agenda passen.
 • De luxere sportscholen hebben vaak uitgebreide douchefaciliteiten met bijvoorbeeld een sauna.
 • Sportschool of personal trainer?

Personal Trainer

 • Er is tegenwoordig een ruim aanbod aan personal trainers en ook hier geldt, zoek een personal trainer die bij jou past en jou ook daadwerkelijk kan helpen om jouw doel te behalen.
 • Tijdens de training is er constante begeleiding, hierdoor zal jij veel effectiever trainen en train jij zeer gericht om jouw doel te bereiken.
 • Een personal trainer zou jou ook voedingsadviezen en leefstijl coaching kunnen geven. Het veranderen van je leefstijl is niet eenvoudig, maar kan een belangrijke rol spelen om jouw doel te bereiken en jouw resultaat te behouden. Een personal trainer kan jou daar bij helpen.
 • Een personal trainer begeleidt je als je zelf zou stoppen, hierdoor is er niet alleen fysieke, maar vooral ook mentale ondersteuning.
 • Je traint vaak privé, dus zonder bijzijn van andere mensen. Bij verschillende personal trainers train je in een aparte ruimte alleen voor jou, dit kan je een vrijer gevoel geven om te bewegen.
 • Met een personal trainer train je op een afgesproken tijdstip, zodat de training altijd ook in jouw agenda past. Mocht jij een keer niet kunnen op de afgesproken tijd, dan zal je meestal de  afspraak kunnen verzetten.

De keuze die je maakt is vooral afhankelijk van waar je staat, welk doel je wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Kijk naar wat je zelf  prettig en belangrijk vindt!

Personal trainings group uden - Sander Couwenberg

Sander CouwenbergPersonal trainer uit Zeeland

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op. Hulp nodig bij afvallen of gewoon meer vitaal worden? Mail of bel even. Onze personal trainers en vitaliteitscoaches helpen je graag verder!