Is cardio of krachttraining de beste keuze bij afvallen?

Zowel cardio en krachttraining kennen belangrijke voordelen bij afvallen, dus het   beste is om te kiezen voor beide.

Toch vinden wij dat de belangrijkste reden om te bewegen is om fitter te worden. Op het moment dat je fitter wordt ben je mentaal sterker en zal je in het dagelijks leven betere keuzes kunnen maken met betrekking tot jouw doel.

De voordelen van krachttraining

  • Met krachttraining train je jouw spierstelsel en als je sterker wordt zal dat een positieve bijdragen leveren bij fysieke inspanningen in het dagelijks leven.
  • Een belangrijk voordeel van krachttraining tijdens het afvallen is dat het helpt om de afbraak van spieren tegen te gaan. Als je gaat afvallen dan wil je graag vetmassa kwijtraken om gewicht te verliezen. Door krachttraining te doen bescherm je jouw spiermassa tijdens een negatieve energiebalans.
  • cardio krachttraining afvallen

De voordelen van cardio

  • Cardiotraining verbeterd je conditie, want tijdens cardio doe je vooral een beroep op je hart- en longsysteem. Een goede conditie maakt het makkelijker om het dagelijks leven dingen te kunnen doen.
  • Daarnaast kun je met een intensieve cardio workout extra calorieën verbranden.
  • Cardio is de meest effectieve manier voor het verbranden van visceraal vet, dit is het vet wat diep in de buikholte tussen de organen opgeslagen kan worden. Cardio zorgt voor extra doorbloeding van de buikholte en dit is nodig, in combinatie met een negatieve energiebalans, om visceraal vet te verbranden. Drie keer per week een cardiotraining van 45 tot 60 minuten op minimaal 60% van de harstslagfrequentie zal leiden tot verbetering!

De volgorde van je training

Wanneer je kracht en cardio in één training wilt gaan doen, begin jouw training dan met kracht en sluit af met cardio. Uiteraard start je met een goede warming up.

Balder van Osch, personal training bij Personal Training Group Uden

Balder van OschPersonal trainer uit Gemert

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op. Hulp nodig bij afvallen of gewoon meer vitaal worden? Mail of bel even. Onze personal trainers en vitaliteitscoaches helpen je graag verder!