Last van een burn-out

Het was juni 2022, ik was samen met mijn gezin bij Jumpquare. Tijdens het springen zie ik Tom die ik herken van de website waar ik al verschillende keren op heb gekeken. Sinds een half jaar heb ik last van een burn-out. Waar ik mee worstel, ik werk ondertussen een aantal uren per week en heb het gevoel dat ik een volgend stap wil maken in mijn herstel. Maar hoe, wie kan mij daar bij helpen. Wellicht Tom, met personal training.

Personal training bij een burn-out

Ik besluit om naar Tom toe te lopen om te vragen of hij het daadwerkelijk is en we hebben vervolgens een goed gesprek. Na de zomervakantie plannen we een kennismakingsgesprek bij Personal Training Group in Uden.  Dat gesprek was wederom prettig en ik besluit om te starten.

#Gewoondoen, op maat afgestemd op mij

Omdat ik nogal wat problemen blijf houden met slapen besloten we om in de ochtend te “trainen”, de eerste trainingen zijn we gaan kijken wat inspanning met mijn lichaam doet. We trainen op een lage intensiteit en evalueren de dagen erna hoe mijn lichaam hierop reageert. Vervolgens hebben we in samenspraak een plan van aanpak opgesteld om ook wat af te vallen. Hierbij gebruik ik een app waarbij ik mijn voeding bij kan houden.

Begeleiding bij voeding, beweging en mindset

Tijdens de personal training is er genoeg ruimte om mijn algehele leefstijl en mindset te bespreken. De rode draad van deze gesprekken is dat ik te perfectionistisch ben en veel te serieus als gevolg van mijn situatie op dit moment. Hierdoor kom ik dagelijks met te weinig activiteiten in aanraking waardoor een lach op mijn gezicht uitblijft. Ook hier werken we aan, direct en indirect.

Steeds sterker en fitter, maar er was nog iets anders

Iedere vrijdag ga ik met veel energie naar de training toe en ik voel dat ik fysiek en mentaal steeds sterker wordt. Op een moment besluiten we om de training met een interval af te sluiten, Tom pakt de bokshandschoenen. Na een serie wordt ik onderbroken omdat hier veel emotie bij kwam kijken. In de dagen volgend op dit moment hebben we geëvalueerd. Een week later kom ik tot de conclusie dat ik toe ben aan een andere werkomgeving en besluit om te gaan solliciteren. Deze stap in mijn hoofd werkt al door. Het slapen gaat met momenten beter, vooral als ik voor het slapen tijd neem voor wat ademhalingsoefeningen merk ik dat ik de nacht door slaap.

Mijn fitheid neemt met de week toe en ik merk dat ik steeds vrolijker de dagen doorkom. Ook mijn gewicht is inmiddels waar het hoort te zijn.

Tijd de volgende verandering

Het moment is daar, ik besluit om definitief van werkomgeving te veranderen, wie had dat gedacht na zoveel jaren trouw te zijn geweest.

Vanaf  de 1e dag slaap ik ineens weer goed en heb weer plezier in mijn werk.

Small Group Training

Nu train ik nog 1x per week Small Group Training bij Personal Training Group in Uden om mezelf fit te houden. Ook de weegschaal houden we nog steeds in de gaten.  En last but not least vind ik de coaching gesprekken nog altijd erg zinvol.

“Ik ben superblij met hetgeen ik heb bereikt. Dank je wel Tom en PTG.”

– Joost 

Personal trainings group uden - Tom Laurenssen

Herken je jezelf in het verhaal van Joost? Heb je last van een Burn-out, worstel je met jezelf en wil je gaan bewegen maar hoe en waar? Wil je ondersteuning op maat?  Kom dan langs of bel ons voor een afspraak. #Gewoondoen is ons motto. Wij kijken samen met jou wat haalbaar is. We doen het samen. Kijk voor meer informatie op #Gewoon fit & afvallen.

Neem simpelweg contact met ons op