Ik had slaapapneu en moest afvallen

Bij de KNO-arts kreeg ik het bericht dat ik een ernstige vorm van slaapapneu had. Ik moest flink wat kilo’s afvallen. Zou ik dat niet doen, dan moest ik ’s nachts een ademhalingsapparaat gaan dragen. Door te gaan wandelen en gezonder te eten ben ik zelf 10 kilo afgevallen. Het lukte me alleen niet om nog meer af te vallen. Ik had het logo van Personal Training Group Uden gezien op de Industrielaan en besloot te bellen.

Direct na de intake kon ik beginnen

Ik kwam op locatie voor een kennismakingsgesprek en ik kon er dezelfde dag nog terecht om te starten met personal training. Samen met Balder heb ik een doelstelling bepaald, ik woog op dat moment 116,7 kilo. Mijn gewicht moest minimaal terug naar 105 kilo, dus dat betekende dat er nog 11,7 kilo af moest. Naast de nodige kilo’s afvallen en een gezond BMI zou ook een plattere buik fijn zijn. Omdat ik problemen met mijn knie heb, strandde eerdere pogingen om te gaan sporten. Bij Personal Training Group lukte het wel.

Mijn slaapapneu is verdwenen

Aan de hand van bovenstaande punten ben ik samen met Balder het trainingsplan aangegaan. Mijn voeding heb ik bijgehouden in de app en elke week als ik kwam sporten, hebben we kort geëvalueerd en maakte ik aanpassingen in mijn eetpatroon. Ik kwam 2 keer in de week sporten en het plan was om minimaal 1 kilo per week af te vallen. Dit werden er zelfs 2 per week. Ik ben nu ondertussen op een gewicht van 100 kilo. En de slaapapneu is verdwenen!

De trainingen zijn fijn en aangepast op mijn lichaam

Ik vind de trainingen fijn om te doen, ze zijn heel variërend en met een beetje leuke muziek op is het uurtje zo voorbij. In eerste instantie was ik dus een beetje bang voor mijn knie, dat bleek heel erg mee te vallen. Balder koos oefeningen die minder belastend zijn voor de knie en ik kon toch de spieren eromheen trainen, ik heb nu zelfs minder last van mijn knie! Het fijne van trainen bij Personal Training Group vind ik dat je een ruimte voor jezelf hebt en de oefeningen zijn aangepast op je eigen behoefte.

Inmiddels sport ik 1 keer per week met personal training en 1 keer per week zelfstandig. In de app kan ik de oefeningen terugvinden en heel makkelijk toepassen. Ondanks dat de doelstelling is gehaald, zou het mooi zijn als mijn gewicht nog onder de 100 kilo kan komen Daarnaast is een plat buikje mooi meegenomen, hier gaan we dus nog voor!

Ik raad mensen met hetzelfde probleem aan om actie te ondernemen. Vind je het lastig om het zelf te doen? Dan is een Personal Trainer de ideale oplossing.

– Marcel

Balder van Osch, personal training bij Personal Training Group Uden

Wil je net als Marcel hulp bij het afvallen? #Gewoondoen is ons motto. Wij kijken samen met jou wat haalbaar is. Kijk voor meer informatie op #Gewoon fit & afvallen.

Neem simpelweg contact met ons op.