Ik wilde mijn lichaam weer terug

Een half jaar geleden heb ik de stap gezet om een kennismakingsgesprek bij Personal Training Group te plannen. Twee jaar geleden ben ik bevallen en het lukte mij niet om af te vallen na de bevalling. Ik wilde mijn lichaam weer terug. Ik had al eerder wel eens (thuis) gesport en diverse diëten gevolgd, maar ik kon het telkens niet volhouden.

Begeleiding bij voeding, beweging en mindset

In dit half jaar ben ik bijna 7 kilo afgevallen en heb ik mijn eigen lichaam weer terug. De persoonlijke begeleiding was erg fijn en ik heb veel kennis opgedaan over gezond eten en verantwoord bewegen. Het fijne van trainen bij Personal Training Group is dat je de zaal helemaal voor jezelf hebt. Dat is erg prettig als je je onzeker voelt over je lichaam en daardoor voelde ik me ook prima op mijn gemak.

Wekelijks besproken we mijn ervaringen van die week en werd ik gecoacht op wat goed ging en wat er beter had gekund, maar nooit op een vervelende ‘straffende’ manier. Als ik eens mijn dag niet had, keek de trainer met mij naar wat wel mogelijk was. Al met al heb ik veel geleerd waar ik voor altijd profijt van zal hebben. Ook fijn is dat ik niet het gevoel heb gehad dat ik aan het diëten was. Ik mocht in principe alles eten, als het maar binnen mijn calorieën pastte. Daarvoor is de voedingsapp die ik gekregen heb erg handig.

Invloed vrouwelijke hormonen

Na mijn zwangerschap had ik bekkeninstabiliteit en een diastase, wat ook resulteerde in lage rugklachten. Ze wisten hier bij Personal Training Group goed mee om te gaan. Ondanks mijn diastase zijn mijn buikspieren toch sterker geworden en zijn mijn rugklachten minder geworden. Door de kennis over de menstruatiecyclus ben ik er verder achter gekomen dat de cyclus ook invloed heeft op mijn rugklachten, evenals op mijn gewicht. Veel vrouwen voelen zich zwaarder tijdens de menstruatie en dat kan kloppen, want door de stijging van oestrogeen en progesteron, evenals het vasthouden van vocht is het normaal om tijdens de menstruatie wat zwaarder te zijn. Ik vond die kennis een hele geruststelling als ik in die periodes op de weegschaal stond. Het scheelde een stuk frustratie.

Leefstijl is veranderd

Als ik in de spiegel kijk ben ik bijna tevreden en moet ik geduld hebben met de laatste loodjes. Want in een half jaar heb ik al veel progressie gemaakt. Ik heb ook geleerd dat het gewicht maar een getalletje is en dat ik daar niet zo veel op moet focussen. Naast dat ik bijna tevreden ben met mijn lichaam zit ik ook lekker in mijn vel. Ik voel me zelfverzekerder, energieker en ik kan wel zeggen dat mijn leefstijl is veranderd.

– Marjolein Oude Munink

Afvallen na bevalling met Personal Training Group Uden

personal trainings group uden saskia van-dijk

Herken je jezelf in het verhaal van Marjolein? Worstel jij ook met kilo’s na de bevalling. Kom dan langs of bel ons voor een afspraak. #Gewoondoen is ons motto. Wij kijken samen met jou wat haalbaar is. We doen het samen. Kijk voor meer informatie op #Gewoon fit & afvallen.

Neem simpelweg contact met ons op