Ik zat niet lekker in mijn vel

Ik zat niet lekker in mijn vel. Het had verschillende redenen, maar het meeste was mijn gewicht. Ik had al een paar keer de website van Personal Training Group bekeken, succesverhalen van anderen gelezen, maar ik dacht steeds: dat kan ik toch niet… Tot ik op een dag mijn stoute schoenen aantrok en een mailtje stuurde naar Tom.

Fit worden en daardoor lekker in mijn vel komen

Het intakegesprek was emotioneel best zwaar, alles kwam eruit wat mij dwars zat. We hebben toen samen gekeken hoe we het beste te werk konden gaan en maakte een afspraak dat we 3 maanden aan de slag zouden gaan. Mijn doel: fit worden, daardoor lekker in mijn vel komen en afvallen. Toen gingen we wegen, dat vond ik wel even spannend, want ik keek nooit op de weegschaal. Er kwam 95,6 kg te staan, daar schrok ik niet zo van.

Ik zou de komende weken mijn eetpatroon gaan bijhouden, dit op zich helpt al, want je gaat nadenken bij alles wat je eet. Na de eerste week weer op de weegschaal, ik was 1,5 kg afgevallen. Dat ging snel en gaf me veel vertrouwen om door te gaan. Met Stijn ging ik altijd meer op kracht trainen en met Tom ging ik kijken wat er beter kon en kreeg ik veel informatie over eten.

Goed gevoel

Festyland staat voor de deur. Ik moest met mezelf van tevoren afspreken hoe ik het ging aanpakken. Dit was de eerste Festyland die ik helemaal kan navertellen en heb het super naar mijn zin gehad! Toch 0,4 kg aangekomen, maar dat is veel minder dan andere jaren, dus pure winst zij Tom.

Na 2 maanden zat ik al vele malen beter in mijn vel, ik was inmiddels alweer 5 à 6 kg afgevallen en de mensen om me heen begonnen al vragen te stellen: “Ik zie iets aan jou, ben je afgevallen?” Dit gaf mij echt een heel goed gevoel!

De laatste 3 weken breken aan. Ik dacht bij mezelf, laat ik weer eens twee keer gaan drinken in het weekend en mijn eetpatroon had ik ook niet goed bijgehouden. Meteen 0,3 kg erbij en ik dacht: shit, Stan wakker worden, dit kan zo niet. Af en toe een drankje of een hapje is oké, maar voor een duurzaam resultaat moet je wel echt je leefstijl veranderen en niet terugvallen op oude gewoontes.

Laatste training: Tom pakte de lijst erbij en we bekeken de progressie van de afgelopen 3 maanden, deze lijst zegt meer dan woorden!