Ik wilde zo graag een strakke buik

Je kent het wel… je denkt dat je gezond eet en goed sport, maar toch krijg je het steeds maar niet voor elkaar om die strakke buik te krijgen. Wat begon als een opmerking voor de grap op een bericht van Tom, is geresulteerd in die strakke buik die ik zo graag wilde. We hadden een afspraak gemaakt voor een gesprek en toen heb ik  besloten om het toch een kans te geven, ondanks dat ik een beetje dacht: ik heb alles toch al geprobeerd!

Samen met Tom heb ik gekeken naar mijn beweegpatroon, wat er in eerste instantie gewoon prima uitzag. Ook hebben we gekeken naar mijn eetgewoonten, ik heb een week bijgehouden wat ik eet en hoeveel ik beweeg op een dag en daarop hebben we gekeken wat er veranderd kon worden. Als je echt gaat bijhouden wat je precies eet op een dag, kom je er eigenlijk pas achter dat je stiekem toch nog veel onnodige dingen eet op een dag.

Voor een strakke buik is je eetpatroon ontzettend belangrijk en zodoende ben ik mijn eetgewoontes gaan verbeteren. Daarnaast ben ik meer krachtoefeningen gaan doen. De kilo’s verdwenen en de strakke buik kwam tevoorschijn! Nou ben ik nooit dik geweest, maar dit resultaat geeft mijn eigenwaarde wel weer een hele boost, waar ik het uiteindelijk voor heb gedaan!