Ik had geen energie meer in de avond

De laatste jaren merkte ik dat naast mijn werk als ondernemer weinig extra energie had voor andere activiteiten in het dagelijks leven. Iedere avond in slaap vallen op de bank was de druppel om hulp in te schakelen.

Veranderen van leefstijl begint bij een analyse

Na een prettig gesprek met Personal Training Group besloot ik om te starten met een één op één traject waarbij we naar de hele leefstijl zijn gaan kijken: het #GEWOON fit & ondernemer traject. Tijdens dat traject merkte ik dat mijn heupklachten ook een grote rol speelde in het weinig bewegen in het dagelijks leven. Daarnaast is ieder excuus makkelijk gemaakt als ondernemer, je hebt immers altijd wel iets ”beters” te doen. Het feit dat er wekelijks een afspraak gepland staat maakt het al een belangrijke stok achter de deur.

Goed bewegen is belangrijk voor je fitheid

In de maanden die erop volgde is er zorgvuldig naar mijn beweegpatroon gekeken. Toen werd onder andere een verschil in beenlengte ontdekt en waardoor één heup structureel teveel werd belast. In samenwerking met een podotherapeut werd dit verschil snel verholpen. Ook mijn beweegpatroon had meer beweeglijkheid nodig en door middel van stretchoefeningen konden we al snel aan de slag met het trainen waar ik immers voor was gekomen. Hierbij ben ik in fases steeds fitter geworden. De combinatie krachttraining (spierversterkende oefeningen) en intervaltraining (het trainen van de longen, ofwel conditie) bracht me binnen 3 maanden naar een fitheid waarbij ik overdag én in de avond veel meer energie had om nog activiteiten te ondernemen.

Verandering van mindset

Wat me verbaasde is dat het moeten gaan sporten veranderde in mogen gaan sporten. Ik begon er zelfs plezier in te krijgen. Hierin speelt dus kennelijk het vertrouwen in je eigen lichaam een belangrijke rol. Blijkbaar is het gaan trainen en fitter worden de sleutel waardoor mijn mindset is veranderd. Door deze ervaring zal sporten altijd een belangrijk onderdeel van mijn leefstijl blijven!

– Ivo 

Wil jij ook zo’n verhaal?

Herken jij jezelf in het verhaal van Ivo? Ben jij ook ondernemer en is de dag doorkomen soms al vermoeiend genoeg? Maak Ivo’s verhaal ook jouw verhaal door jezelf een prioriteit te maken. Ben jij er klaar voor om alles uit het leven te halen? Neem dan contact met ons op en samen gaan we aan de slag.