Geen bloeddrukverlagers meer nodig en ook nog eens veel afgevallen

Voorwoord van Tom, personal trainer: ‘’Op een dag in december vroegen mijn schoonouders, Ben en Karin, mij om hulp om gewoon fitter te worden en eventueel ook nog wat afvallen. Dat kwam voor mij als een verrassing, het voelde als een uitdaging en ook wel een beetje spannend’’

Dagelijkse strubbelingen

Ben: “Op het werk liep ik al jaren tegen dezelfde problemen aan en daar wilde men maar niet naar luisteren. Als ik dan thuiskwam was de fut eruit. Na het eten belande ik op de bank voor de TV met een blok kaas en een zak chips. Na wederom tegen problemen aangelopen te zijn trok ik de stoute schoenen aan om op 60 jarige leeftijd nog te veranderen van werkgever. Ik ging werken bij een familiebedrijf, een stuk dichterbij huis. Na enkele weken voelde ik me al gewaardeerd en had er weer zin in. Tijdens het Kerstdiner vroeg ik Tom of ik bij hem kon komen sporten, en Karin (mijn vrouw) gaf direct aan dat ze dit ook wel zou willen. We hebben toen meteen de eerste afspraak ingepland bij Tom!

Prioriteit werd fitter worden, afvallen zou leuk zijn

Onze eerste training was een intakegesprek waarbij alle basisinformatie besproken werd met Tom. Veel vragen over onze leefstijl en over onze fysieke/medische gesteldheid, een onderdeel daarvan was onze bloeddruk meten. Tot mijn verbazing was mijn bloeddruk aan de hoge kant en werd me door Tom verzocht om naar de huisarts te gaan voor een extra controle.  Bij die controle werd dit nogmaals bevestigd en ik startte met een kleine dosis medicatie alvorens ik mocht sporten. Het fitter worden werd ons hoofddoel en daarnaast zou afvallen een mooi extra zijn.

Persoonlijk trainingsschema

Tijdens het traject werd de weerstand van de  training langzaam opgebouwd en konden we per week steeds meer  inspanning verrichten. Het voelt toch wel goed als je ziet dat je steeds sterker en fitter wordt. Karin en ik hadden gedeeltelijk hetzelfde schema, omdat ik last had van mijn schouder. De aangepaste oefeningen gaven mij al snel verlichting en tot mijn verbazing verdwenen de schouderklachten helemaal. In de tweede  fase werden we ook steeds meer uitgedaagd in ons uithoudingsvermogen.

Leefstijl en mindset aanpassen

Ondertussen hielden we ook onze voeding in de app van Personal Training Group Uden bij en dit werd iedere week doorgenomen. Niet zozeer wat we hadden gegeten, maar voornamelijk de kaders die belangrijk zijn tot het maken van keuzes in ons eetpatroon. Hierdoor kregen we steeds meer inzicht dat de verleiding altijd op de loer ligt, maar door de juiste mindset ontstond er een nieuwe leefstijl in eten en drinken.  Door de app kregen we steeds beter een beeld van wat we in onze mond stopte.

Door al deze veranderingen begonnen we ook af te vallen, dit was een mooi extraatje en het gewicht ging geleidelijk omlaag. Beide waren we na 9 maanden inmiddels tussen de 12 en 17 kg afgevallen, iets wat we van tevoren nooit hadden verwacht. Nu zijn we bijna 2 jaar onderweg en inmiddels zijn we zelfs 16 en 18 kilo afgevallen, een teken dat we goed bezig zijn. De oude, te  grote kleren zijn weg gegooid en al meerdere keren vervangen voor een aantal maten kleiner.

Meer energie op de dag

De grootste verandering zit in de dagelijks energie, iedere avond maken we een wandeling in plaats van op de bank zitten. De scooters raken we niet meer aan, omdat we alles op onze fiets of te voet doen. Ook alle activiteiten die nog moesten gebeuren, in en rondom het huis, hebben we inmiddels zelfstandig gedaan. Wie had dat 23 maanden geleden gedacht!

Ook tijdens actieve vakanties zien en voelen we het resultaat, het is soms zelfs een uitdaging om iets te presteren waarvoor je voorheen bedankte.

Op het einde van de training zeiden we altijd bedankt tegen Tom, waarop Tom antwoorde: “Bedank jezelf maar dat je dit jezelf gunt!”

O ja, voordat ik het vergeet, mijn bloeddruk is weer in orde en ik gebruik geen medicijnen meer!’’

Ben en Karin