Ik heb opnieuw plezier in het sporten en voel me weer fit!

In januari 2018 heb ik besloten dat er iets aan mijn leefstijl moest veranderen. Ik woog toen 103 kg en kon niet eens meer de trap op rennen zonder hijgend boven te komen. Nadat ik bij Tom van Personal Training Group op kennismakingsgesprek ben geweest ging voor mij de knop om en ben ik begonnen om mijn leefstijl aan te passen. Na een goed gesprek hebben we besloten dat #GEWOON afvallen & fit het beste bij mij zou passen. Een week later kon ik al terecht voor personal training bij Stijn. Sindsdien ben ik weer fanatiek gaan sporten, wat ik de afgelopen vijf jaar niet meer had gedaan vanwege een blessure.

Niks moet en alles mag

Naast het sporten heeft Stijn mij tijdens de trainingen veel verteld over gezond leven. Meer bewegen was onderdeel één maar voeding was nog veel belangrijker. Hij wist me duidelijk te maken waar ik op moest letten bij het eten, iets wat ik voorheen nooit deed. Vanaf toen lette ik goed op hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten in verschillende producten zaten.
In de voedingsapp kon ik zelf bijhouden wat ik at en dronk en kreeg ik op die manier een goed inzicht welke voedingswaarden in welke producten zaten. Door deze kennis, en het advies van Stijn, wist ik wat ik beter wel en niet kon eten. Bovendien was het met de visie ‘niks moet en alles mag’ geen probleem om in het weekend een keer iets lekkers te eten!

Voldaan gevoel

Na de wekelijkse trainingen voelde ik mezelf heel voldaan. Dit werd gevolgd door de nodige spierpijn maar dat hoort er dan ook bij! :-) Ik ben nooit met tegenzin naar de trainingen gegaan, ook omdat ik altijd leuke gesprekken had met Stijn. De trainingen worden persoonlijk op je afgestemd en langzaam opgebouwd in gewicht, waardoor het heel erg leuk is om je persoonlijke progressie te ervaren!

Na zeven maanden iedere week bij Stijn (en collega’s) te hebben gesport, ben ik 20 kilo afgevallen. Er werd altijd rekening gehouden wanneer ik bijvoorbeeld verhinderd was of persoonlijke voorkeuren aangaf. Daarnaast vond ik het fijn dat het ook mogelijk was om iemand mee te nemen, om het zo voor jezelf gezelliger te maken en niet de enige te zijn met spierpijn de volgende dag.

Ik voel me weer fit

Vanaf het moment dat ik begon met trainen bij Stijn voelde ik mezelf al snel fitter worden, wat opnieuw motivatie en energie gaf om door te gaan. Ook nu ik gestopt ben bij Stijn ga ik nog steeds twee tot drie keer per week naar de sportschool en daarnaast heb ik mezelf ook als doel gesteld om 100 km per maand te gaan mountainbiken. Mede door Stijn zijn mijn gedachten en mijn leefstijl volledig verandert. Hij zorgde ervoor dat ik weer opnieuw plezier heb in sporten en ik voel me weer fit!

– Thijs