Geen ge-jojo meer!

Het nieuwe jaar stond voor de deur en opnieuw had ik het voornemen om af te vallen en meer te bewegen. Ik wilde geen ge-jojo meer! In februari stond mijn leven opeens gigantisch op zijn kop, mijn vader overleed plotseling. Daar stond ik dan… Mijn dochter was nog maar een paar maanden oud en het huis lag volledig, omdat we net begonnen waren met een gigantische verbouwing. Hoe ga ik het allemaal aanpakken? Hoe ga ik dit verwerken? Kortom, mijn leven was een puinhoop op dat moment. Maar na regen komt zonneschijn en aan het einde van het jaar kregen we een duidelijke streep te zien op onze zojuist aangeschafte zwangerschapstest!

De jojo was er alweer

Wederom een nieuw jaar voor de deur en ook nu weer had ik het voornemen om af te vallen en meer te bewegen.  Nu was de situatie toch wat anders, nu wilde ik het écht. Ik wilde fit zijn tijdens mijn zwangerschap voordat mijn tweede kleine werd geboren. Maar hoe ga ik het nu echt volhouden? Ik begon in eerste instantie zelf met wat gezonder te eten. Het eerste weekend in januari stond ik in de sporthal van Zeeland. Nee, niet in de zaal, maar in de kantine met een biertje en een broodje kroket. De jojo was er dus alweer…

Dit was precies wat ik nodig had!

Op dat moment komt er een groepje mensen de kantine binnen. Ze hadden zojuist een potje gevoetbald en het zweet stond nog op het voorhoofd. Lang geleden, dacht ik nog, dat ik er zo sportief uit heb gezien. Plotseling kwam een van die jonge mannen naar mij toe. Nu kende ik hem wel van gezicht en naam, maar hij stelde zich netjes voor, het was Tom! “Sjoerd, ik heb gisteren van wat mensen gehoord dat jij graag wilt afvallen, klopt dit? Zo ja, dan kan ik je daar mee helpen, als je dat zou willen. Hier is mijn kaartje, een geheel vrijblijvend gesprek kan altijd!” Ik was een beetje overdonderd. Er komt zomaar iemand naar mij toe die mij wil helpen? Maar… dit was precies wat ik nodig had!

Meer zelfvertrouwen

De eerste stap was gezet en wel door Tom! Ik wist, zag en voelde dat het nu goed ging komen. Ruim een week later hadden we ons eerste gesprek, wat we maar meteen gebruikt hebben als intake. Tijdens dit gesprek werd me al snel duidelijk dat Tom een gigantische kennis heeft op het gebied van sport, voeding en bewust leven. Het eerste doel werd gesteld: ik woog 98 kg en wilde terug naar 90 kg. Tom deed daar zonder aarzelen een schep bovenop en zei dat ik gemakkelijk de 85 kg kan halen. Op dat moment dacht ik: dit komt goed! Het zelfvertrouwen wat Tom uitstraalde sloeg over op mij.  Voeding bijhouden, blessures, hoe ga je nu opbouwen met sporten, dipjes, we hebben het allemaal besproken en doorgenomen. Ik wilde geen ge-jojo meer en leerde nu hoe ik dit kan voorkomen.
Het resultaat werd al snel zichtbaar! De 90 kg was gehaald en ik had nog een aantal weken te gaan. Zou ik het dan toch redden, die 85 kg?

Ja hoor! Twee weken voor de ‘deadline’ woog ik nog 84,7 kg. Mijn doel was gehaald! Mijn tweede dochter is geboren en ik ben fit!