Gewicht verliezen én eraf houden

Velen van ons hebben het weleens ervaren: de frustratie en teleurstelling van het niet kunnen bereiken van ons streefgewicht. We proberen verschillende diëten, volgen fitnessroutines en nemen allerlei maatregelen, maar het gewicht lijkt er gewoon niet af te gaan. Het kan ontmoedigend zijn, maar laten we eens een stap terugnemen en een kritische blik werpen op waarom dit gebeurt.

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet afvallen meestal een diepere mentale reden heeft. Gewichtsverlies is niet alleen afhankelijk van sporten en een gezond eetpatroon, maar ook van gedragsverandering.

Veelvoorkomende redenen waarom mensen moeilijk gewicht kwijtraken

Bij Personal Training Group Uden begrijpen we dat gewichtsverlies meer is dan alleen het volgen van een strikt regime. Ons doel is om je te begeleiden, niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

Succesvol afvallen? Let hier dan op!

Stel realistische doelen voor jezelf
Veel mensen hebben onrealistische verwachtingen van hoe snel ze gewicht kunnen verliezen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en te begrijpen dat gewicht kwijtraken op een gezonde manier tijd kost.

Kies niet voor een te streng dieet
Ook een te streng dieet is niet aan te raden. Dat houdt simpelweg vrijwel niemand vol. Het leidt tot frustratie en stress, wat er uiteindelijk vaak voor zorgt dat je je dieet compleet overboord gooit en terugvalt in je oude gewoontes. Gezond eten hoeft helemaal geen opgave te zijn. Door te kiezen voor een voedingspatroon waarbij je gezond eet én geniet van je maaltijd, kun je een blijvende verandering in je levensstijl realiseren.

Beweeg voldoende
Hoewel een gezond eetpatroon belangrijk is, is voldoende lichamelijke beweging essentieel voor gewichtsverlies. Als je niet voldoende beweegt, kan het moeilijk zijn om calorieën te verbranden en het metabolisme te stimuleren. Hoeveel je moet bewegen hangt volledig af van jouw doelstellingen en persoonlijke situatie. Ook voor sporten geldt dat een te streng sportschema af te raden is. Wij pakken het liever stapje voor stapje met je op. Zodat je je doelen niet alleen daadwerkelijk bereikt, maar ook gezond blijft!

Achterhaal of jij uit emotie eet
Stress, verveling, verdriet of andere emotionele factoren kunnen ertoe leiden dat we te veel eten of ongezonde voedselkeuzes maken. Het is belangrijk om te achterhalen of jij uit emotie eet én wat voor deze emotie zorgt. Personal Training Group helpt je hier desgewenst mee. Zo geven we je bijvoorbeeld handvaten voor een betere werk-privé balans wat een hoop stress kan besparen.

Zorg dat je voldoende slaap krijgt
Slaap speelt een belangrijke rol bij gewichtsverlies. Onvoldoende slaap kan het honger- en verzadigingshormoon verstoren, wat kan leiden tot overeten en gewichtstoename. Zowel jouw voedingspatroon als jouw levensstijl kunnen invloed hebben op de hoeveelheid slaap die jij krijgt.

Personal Training Group helpt je met gewicht verliezen

Bij Personal Training Group Uden gaan we verder dan alleen het fysieke aspect. We richten ons als personal trainer ook op jouw mentale gesteldheid. We begrijpen dat stress en andere psychologische factoren een grote rol kunnen spelen bij het niet kunnen afvallen. Daarom helpen we je niet alleen bij het afvallen maar ook bij het opbouwen van een gezonde levensstijl. Het is niet ons doel om jou in een keurslijf te stoppen zodat je lichaam voldoet aan het schoonheidsideaal dat ons wordt opgelegd. Wij willen dat jij lekker in je vel zit, meer zelfvertrouwen krijgt en de vrijheid voelt om maximaal te genieten van je leven.

Zet vandaag nog de eerste stap en neem contact met ons op voor en vrijblijvend kennismakingsgesprek. De volgende stap zetten we samen!

Personal trainings group uden Stijn van Cuijk

Stijn van Cuijk, personal trainer uit Volkel
Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over hoe jij succesvol gewicht kwijt kan raken én eraf houdt? Neem dan gerust contact met ons op. Hulp nodig bij afvallen? Loop dan vrijblijvend binnen, mail of bel even. Onze personal trainers en vitaliteitscoaches helpen je graag verder.