Zou ik sporten ooit nog leuk vinden?

Lang geleden zag ik dit plaatje en dat raakte me. Ik torste al jaren teveel gewicht met me mee. Had allerlei vage klachten die maar niet overgingen. En had me er een beetje bij neergelegd dat het slechte slapen en het gebrek aan vitaliteit gewoon bij mijn leeftijd (58) hoorde.

En toch had ik ergens het gevoel, dat onder al die lagen nog steeds iets anders zat. Toen ik ging googelen op personal training, kwam ik uit bij de Personal Training Group. Het woordje ‘Gewoon’ trok me over de drempel. Bij de intake kwam ik in gewone kleren. Mijn sportkleding paste al jaren niet meer, het rubber van mijn sportschoenen was verpulverd

Fitter worden, afvallen en zin hebben om te bewegen?

De intake was fijn en ook wel ingewikkeld. Natuurlijk kwam de vraag ‘Wat wil je bereiken?’ Dat vond ik moeilijk. Want wat als het niet meer bestond, dat fitte, zin om te sporten en weer een slank lijf? Ik wilde me weer fit voelen, zin hebben om te bewegen en nog veel meer patronen doorbreken. Niet meer zoveel in de auto zitten, lange dagen werken, uitgeput op de bank hangen. Leven. Keuzes maken.

Resultaat van het sporten, aanpassing voeding en levensstijl

In de afgelopen maanden ben ik 20 kilo kwijtgeraakt. Van 2x in de week individuele training ga ik nu overstappen naar groepslessen. De insteek bewegen – weten wat je eet en werken aan je mindset is eenvoudig en helpend. Het mooie van PTG is dat de trainers eenzelfde taal spreken. Ze zijn authentiek én gewoon, maar hebben eenzelfde intentie. Het is een eerlijke, aandachtige manier van communiceren. Die over veel meer gaat dan voeding en sport. Het is een verandering van leefstijl, het terugvinden van jezelf.

Meer vrijheid in het dagelijks leven

Afgelopen vakantie hebben we aardig wat trappen beklommen. Ik was verrast over het gemak waarmee ik naar boven klom. Mijn kleine fysieke ongemakken zijn weg. Ik ben verbaasd als ik de vakantiefoto’s terugzie. Ben nog niet gewend aan mijn slankere versie. Het is tijd om de kledingkast uit te mesten en nieuwe kleding te kopen. En lekker door te leven op dit ingezette pad. Want dat voelt ongelooflijk goed!

– Wilma van Esch

personal trainings group uden saskia van-dijk

Herken je jezelf in het verhaal van Wilma? Worstel jij ook met kilo’s en de zin in sporten. Kom dan langs of bel ons voor een afspraak. #Gewoondoen is ons motto. Wij kijken samen met jou wat haalbaar is. We doen het samen. Kijk voor meer informatie op #Gewoon fit & afvallen.

Neem simpelweg contact met ons op