Ik zit niet lekker in mijn vel

Ik zit niet lekker in mijn vel. Het heeft verschillende redenen, maar het meeste was mijn gewicht. De site van Tom Laurenssen had ik al een paar keer bekeken, naar de succes verhalen van anderen, en dacht, dat kan ik toch niet. Tot 10 september, ik trok toen mijn stoute schoenen aan, en stuurde een mailtje naar Tom.

De intake volgde erop en was emotioneel best zwaar, alles kwam eruit wat mij dwars zat. We hebben toen samen gekeken, hoe we het beste te werk konden gaan, en maakte een afspraak, dat we 3 maanden aan de slag zouden gaan.

Mijn doel: fit worden, daardoor lekker in mijn vel komen en 15 kg afvallen. Tom vertelde mij al dat het kon zijn, dat we na 3 maanden de 15 kg niet gingen halen. Op de weegschaal: ik vond het wel even spannend, want ik keek nooit op de weegschaal. Er kwam 95.6 kg te staan. Daar schrok ik niet zo van. We gingen testjes uitvoeren, naar mijn idee gingen die al best goed.

Ik zou de komende weken mijn eetpatroon bij gaan houden, dit op zich helpt al, want je gaat nadenken bij alles wat je eet. Na de eerste week weer op de weegschaal, 1.5 kg eraf. Dat ging snel en gaf me veel vertrouwen om door te gaan. Met Stijn ging ik altijd meer op kracht trainen en met Tom ging ik kijken wat er beter kon en kreeg ik veel informatie over eten en kreeg zo ook te weten dat honger gevoel niet bestaat. Ik dacht bij mezelf, dat kun je makkelijk zeggen, maar ik geloof er niks van.

Festyland staat voor de deur. Ik moest met mezelf van te voren afspreken hoe ik het ging aanpakken. Dit was de eerste Festyland die ik helemaal kan navertellen, en heb het super naar mijn zin gehad. Toch 0.4 kg aangekomen, maar dat is veel minder dan andere jaren, dus pure winst zij Tom

Na 2 maanden zat ik al vele malen beter in mijn vel, er was inmiddels alweer 5 à 6 kg vanaf en de mensen om me heen begonnen al vragen te stellen, ik zie iets aan jou, ben je afgevallen? Dit gaf mij echt een heel goed gevoel. De laatste 3 weken breken aan. Ik dacht bij mezelf, laat ik weer eens 2 x gaan drinken in het weekend en mijn eetpatroon had ik ook niet goed bijgehouden. Meteen 0.3 kg erbij en ik dacht shit, Stan wakker worden, dit kan zo niet.

Laatste training: Tom pakte het lijstje erbij met de passieve en actieve testen, na 3 maanden gingen we weer vergelijken. Kijk naar het lijstje dat zegt meer als woorden.